Geld besparen op Franse tolwegen

overzicht-met-tekst
Het is een van de grootste ergernissen van Nederlandse vakantiegangers: het forse bedrag aan tol dat je kwijt bent om op de Franse wegen te mogen rijden. Een enkele reis met de auto van Lille naar Parijs kost bijvoorbeeld al gauw 16,10 euro. 
Ondernemer Sjoerd van Oort vertaalde met wat vrienden deze ergernis naar de handige app Péago, die zorgt dat je tot 25 procent bespaart op de Franse tolwegen. Makkelijk en snel verdiend met weinig inspanning.

Slim afrekenen
Van Oort: ‘Het concept van Péago is eenvoudig. Door op de juiste locaties tussendoor af te rekenen betaal je minder tol. De app begeleidt je naar de juiste afrit, je rekent het verschuldigde bedrag af, keert na de tolpoort via een rotonde en rijdt de snelweg weer op. Een handeling van een paar minuten met een besparing tot 25 procent op je kosten. Op dezelfde rit Lille – Parijs bespaar je met Péago namelijk al gauw 4,00 euro en betaal je in totaal dus 12,10 euro in plaats van 16,10 euro.’

Péago reist met je mee
Simpel zou je denken. Dat is het ook! Maar zeker geen ‘koud kunstje’, bevestigt Van Oort. ‘Je moet het zo zien, het wegennet van Frankrijk is als een groot spinnenweb, met allemaal aparte tolafspraken. Je kunt er bijna niet wijs uit worden. Wij ontrafelen met Péago dit spinnenweb, door mee te reizen en aan te geven wanneer je een afrit moet nemen en wat je daar af moet rekenen.’

Snel en makkelijk
De reiziger kan zich dus gewoon voorbereiden op zijn reis en hoeft zich niet te druk te maken over de slimste route over de tolweg. Eenmaal onderweg bespaart hij met een gebruiksvriendelijke app snel en makkelijk op tol. ‘Een prettig idee,’ aldus Van Oort.

Péago is vanaf 19 junibeschikbaar op iPhone en Androidvoor slechts 3,99 euro. De app werkt zowel online als offline zodat je besparing op tol niet direct naar je telefoonrekening gaat.

Website: http://www.getpeago.com
Video: Bekijk hoe Péago werkt
www.youtube.com/watch?v=JmZDou-Of8I

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *